Lycka
av Linda Lundin, Örnsköldsvik

”Min barndoms somrar! En vacker blomstrande äng, kosläpp och lycka. Nyplockade smultron, insekternas sång i den sköna sommarluften. Myggbett på benen och två stora glas mjölk på en skön plats, att dela med en vän. Norrland, mitt älskade Norrland. Som jag inspireras av dig.

Jag blev verkligen glad över det här uppdraget och när jag målade denna tavla så fylldes jag av så många känslor. Sköna minnen från barndomen där mesta tiden tillbringades utomhus. Jag är uppvuxen nära djur och natur och har alltid hittat den största inspirationen där. Vackra utsiktsplatser, ängar, stadssiluetter, öar och hav. Trygghet och storslagenhet. Att upptäcka det lilla i det stora och det stora i det lilla. Myran som kämpar sig fram över rötter och mark med sitt barr eller vita vidder med sina oräkneliga kristallformationer. Äventyret finns alltid nära.

När jag målade tavlan valde jag färger utifrån att jag ville skapa en glad känsla. En plats där man kan föreställa sig själv i bilden, kanske vilande i gräset med ett halmstrå i munnen, doften av smultronröda fingertoppar och kor som betar på åkern alldeles intill.

Jag är så glad att jag kan ta mina dukar, färger och penslar ut till obeskrivligt vackra platser i den norrländska miljön, vilken rikedom!”

- Linda Lundin